IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:04 | 21 ноември 2019
Обновен: 12:03 | 15 април 2024

През зимата летище Варна ще обслужва 16 дестинации

Турция е посрещнала с 2 милиона повече туристи

По материала работи: Слав Велев
снимка: Пламен Гутинов

България е единствената страна в Югоизточна Европа с отлив в туристическия авиопоток. Това стана ясно по време на лекция, организирана от Летище Варна в рамките на Третото издание на изложението Туризъм Експо "Дестинация Варна“ в Двореца на културата и спорта. „Нашите“ туристи, които не дойдоха до страната ни през това лято са отишли в Турция, Египет, Тунис, Хърватия, Черна гора и Гърция. Макар че по цени ние сме конкурентно способни, причина за това от порта виждат в липсата на силен и централизиран маркетинг, какъвто имат конкурентите ни с топло море и удобни курорти. Турция е посрещната с 2 милиона повече туристи през лятото, Тунис  с 80% повече, Хърватска – близо половин милион повече.

 

През зимата летище Варна ще обслужва 16 дестинации, като преди три години те са били само 6. Новите посоки, до които ще летим от Варна през 2020 г. са  Нант,  Дрезден, Берлин, Киев и Лайпциг, като до Виена полети ще осъществява още една авиокомпания.

Ели Маринова

 

9% спад на пътниците, преминали през летище Варна

Над 60 фирми участват в туристическото изложение “Дестинация Варна” 2019

 

Коментари

Новини Варна