IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
16:36 | 29 ноември 2019
Обновен: 02:13 | 14 май 2024

Президентът обяви началото на 17-ата „Българска Коледа” (СНИМКИ)

От Варна стартира набирането на средства в помощ на нуждаещи се

По материала работи: Пламен Янков
Президентът обяви началото на 17-ата „Българска Коледа” (СНИМКИ)

Президентът Румен Радев обяви началото на 17-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“.

 

Кампанията се провежда под патронажа на държавния глава в помощ на болни деца, а темата и целите на кампания за 2019/2020 бяха представени в университетската болница „Света Марина“ във Варна.

 

 

“Избрах да го направим в Св. Марина, не само защото е една от водещите университетски болници в страната, отбеляза президентът. Най-високо технологичното лечебно заведение и с безспорен успех в българското здравеопазване и педиатрия, но защото точно оттук където се полагат висококвалифицирани грижи за хиляди деца всяка година, нашият общ призив ще прозвучи най-силно.  Българската Коледа надхвърля далеч рамките на една благотворителна инициатива, защото тя е нещо много повече. Тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. Тя инвестира в най-големия капитал, здравето и бъдещето на нашите деца. Тя ни дава надежда за бъдещето ни като нация“.

 

 

Пред гостите в залата държавният глава подчерта важността на кампанията, като подчерта, че тя ни дава надежда за бъдещето ни като нация. 

 

 

Радев припомни и резултатите от миналогодишното издание на кампанията.

 

“Благодарение на нашите общи усилия за 2019-та година Българската Коледа разполага с бюджет от 2 млн. 440 хил. лв. С тези средства бе подпомогнато лечението и рехабилитацията на 551 български деца. Новото издание на благотворителната инициатива си поставя за цел да помогне за съвременното лечение на децата и като осигури високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация в университетски и многопрофилни болници, каза още Радев.

 

 

След официалното откриване на кампанията Държавният глава и неговата съпруга Десислава Радева се срещнаха с лекари и деца – пациенти на лечебното заведение. 

 


ЕМИЛ ДАМЯНОВ

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна