IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:40 | 1 декември 2019
Обновен: 16:59 | 21 март 2024

Късо съединение е вероятната причина за запалването на автобуса Одрин - Варна

Пострадали от инцидента край Бургас няма

По материала работи: Борис Проданов
Късо съединение е вероятната причина за запалването на автобуса Одрин - Варна

Автобус с 51 пътници, пътуващ от Одрин за Варна, се запали край Бургас, пострадали няма. Инцидентът е станал при излизане от село Маринка. Шофьорът е успял да евакуира пътниците, които са били подслонени в кметството.

 

Автобусът е пътувал от турския град Одрин след еднодневна екскурзия, а пътниците са били от Варна и Провадия. Шофьорът сам е евакуирал хората от автобуса, а две пожарни са гасили пламъците. Кметовете на близките села Извор и Маринка и служители на Община Бургас са били сред помагащите.

 

Владо Стоянов, кмет на с.Извор: Видяхме, че хората са отвън, натоварихме ги, на 4-5 курса ги закарахме в кметството на топло.


Веселин Василев, директор "Управление при кризи" - Община Бургас: Кой каквото е сварил, това е успял да вземе, имаше хора, завити с пердета, хора, които якета, телефони, чанти, документи вътре останало, изгоряло.


Час по-късно хората са били прибрани от друг автобус и са продължили пътя си.

 

Веселин Василев, директор "Управление при кризи" - Община Бургас: Изгорелият автобус вечерта беше прибран, за да не пречи на движението, това е международен път, където има доста интензивно движение.


Експерти тепърва ще изясняват причините за възникналия пожар, като една от версиите е късо съединение в двигателния отсек. Добрата новина е, че няма пострадали хора.

 

БНТ

Коментари

Новини Варна