IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
13:40 | 1 декември 2019
Обновен: 09:41 | 25 април 2024

Румен Радев: АГ болницата във Варна има огромно значение, оттук започва бъдещето на страната

По материала работи: Ставри Таргов
Румен Радев: АГ болницата във Варна има огромно значение, оттук започва бъдещето на страната

Президентът Румен Радев посети и АГ болницата във Варна, където подчерта важността на инициативата „Българската Коледа“, както и огромното значение на лекарската професия и всеотдайността на тези, които я практикуват.

 

„За мен е огромно удоволствие да посетя вашата специализирана болница. Тя има огромно значение за нас, за България, защото оттук започва бъдещето на страната.

 

И от вас в огромна степен зависи дали то ще бъде здраво и пълноценно. Затова са и усилията на тази инициатива, подчерта той в приветственото си слово.

 

„Българската Коледа“ е повече от благотворителна инициатива, като тя дава надежда, че сме хуманно общество, обединено от непреходни човешки ценности, добави той.  

 

„Отчетохме и постигнатото до момента. И тази година продължихме да доставяме високотехнологична медицинска апаратура в 19 лечебни заведения в цялата страна и вие сте наш редовен бенефициент, сподели президентът на България.

 

От началото на годината във варненската АГ болница са се родили 1 866 бебета. Имало е множество двуплодни бременности, две триплодни, а  през неонатологичното отделение са преминали 292 недоносени деца.

 

Най-малкото бебе, което е лекувано успешно в болницата и е изписано у дома, е с тегло 680 грама.

 

„През  настоящата кампания очакваме да получим модерен перкотален газов анализатор за болницата, който е изключително важен за ранната диагностика на нашите най-малки пациенти, каза проф. д-р Емил Ковачев, управител на СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов" . С апарата по неинвазивен начин могат да се правят нужните изследвания.

 

АГ болницата е единствената специализирана по акушерство и гинекология и неонатология извън столицата и втората по големина специализирана болница в България“, припомни той.

 

Тук се намира и единственото в Североизточна България отделение по неонатология с трето ниво на компетентност, в което се лекуват деца с множество медицински проблеми и най-вече свръхекстремална недоносеност, обобщи проф. Ковачев.  

 

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева разгледаха условията, които АГ болницата предлага на жените и на малките пациенти.

 

Черно море

 

Снимка Пламен Гутинов

 

Още по темата   Президентът Румен Радев посети и АГ болницата във Варна(Снимки)

 

 
 

 

Коментари

Новини Варна