IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
14:03 | 15 януари 2020
Обновен: 09:32 | 19 април 2024

Куче оцеля 2 дни без храна и вода в опустошения от взрив вход във "Владиславово"

Жената на издирвания Веселин е на защитено място

По материала работи: Ставри Таргов
Куче оцеля 2 дни без храна и вода в опустошения от взрив вход във "Владиславово"

Куче на име Рекс оцеля 2 дни без храна и вода в опустошения след взрив вход на жилищен блок 302. За това разказа неговият собственик Иван Иванов, който живее на VI етаж.

 

Събудихме се от взрива, обградени от пламъци. Виках за помощ, наоколо всичко бе черно и задимено. По едно време усетих, че не достига и кислородът, спомни си той. Жена му и 4-годишния му син са приети в болница „Света Марина“, но вече са изписани и са добре.

 

Радвам се, че намерих и кучето, в един момент го бях отписал, призна Иван пред репортер на Bulgaria ON AIR. Семейството отглежда 2 кучета, като по-малкото е изнесено на ръце от съпругата по време на инцидента.

 

 "Искам да благодаря на екипите на "Бърза помощ" и на пожарникарите, които ни измъкнаха от ада, в който бяхме. Няма да се върна повече тук, след тази травма, която преживяхме аз и семейството ми. Живея трети живот вече", сподели Иван.

 

 

"Антоанета(жената, живяла на семейни начала с издирвания Веселин) е изключително стресирана след този инцидент на фона на 20 години домашно насилие.

 

След като ни открива, подава молба за защита от съда. Впоследствие е настанена на сигурно и защитено място, последва издаване на заповед за незабавна защита и седмица след това се случва този инцидент", разказа Анa Николова от фондация "SOS-семейства в риска".

 

Тя бе категорична, че този инцидент е ясен пример за това, че домашното насилие по никакъв начин и по никакъв повод не бива да се омаловажава.

 

Черно море

 

Още по темата   Експерти ще кажат кога жителите на взривения вход ще могат да се приберат по домовете си

 

Коментари

Новини Варна