IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:08 | 29 януари 2020
Обновен: 15:27 | 24 април 2024

Медицинският университет във Варна избира нов ректор

Досегашният – проф. д-р Красимир Иванов, приключва втория си мандат и няма право да се кандидатира за трети

По материала работи: Ставри Таргов
Медицинският университет във Варна избира нов ректор

Общо събрание на Медицинския университет във Варна ще се проведе на 9 март от 14 ч., става ясно от сайта на висшето училище. В дневния ред е включена и точка за избор на нов ректор.

 

Досегашният – проф. д-р Красимир Иванов, приключва втория си мандат и няма право да се кандидатира за трети. На общото събрание той ще направи отчет за дейността си.

 

След това ще бъдат представени становищата на контролния съвет за изпълнението на бюджета за 2019 г. и за проектобюджета за 2020 година, както и отчет за периода 2016 г. - 2020 г.

 

Съгласно чл. 52 от правилника за дейността на МУ – Варна, за ректор се избира хабилитирано лице, което към деня на избора има не по-малко от 10 последователни години стаж по трудово правоотношение с МУ „Проф. д-р Параскев Ив. Стоянов".

 

Кандидатите следва да представят стратегия за развитие на висшето медицинско училище и мандатна програма.

 

Общият брой на членовете на висшия ръководен орган на университета е 140 души - хабилитирани и нехабилитирани преподаватели, представители на студенти и докторанти, представители на служители на администрацията.

 

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна