IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:14 | 17 февруари 2020
Обновен: 00:14 | 24 април 2024

Варненчета ще повторят Лъвския скок на Апостола

Седмица на своя патрон посвещава едноименното училище в Аспарухово

По материала работи: Слав Велев
Варненчета ще повторят Лъвския скок на Апостола

Поредица инициативи, посветени на своя патрон са подготвили възпитаниците на Начално училище „Васил Левски” в Аспарухово в седмицата 17 – 21 февруари. Във всяка класна стая е подреден кът на Апостола, в часа на класа е проведена беседа за живота и делото му. Всеки клас излъчва участници за училищните конкурси, както и рисунки на тема „Моята родина България“. Учениците от ІV клас творят есета на тема „И аз обичам Левски“.

 

Във вторник във фоайето на първия етаж в кметство „Аспарухово“ ще бъде подредена изложба под надслов „Моята родина България”. По класове ще се четат произведения, посветени на живота и делото на Левски. Подготвени са мултимедийни презентации.

 

Кулминацията в празничната програма ще е на 18 февруари от 11.30 ч., когато ще се проведе традиционното вълнуващо състезание „Лъвски скок“ и награждаване на всички изявени в мероприятията ученици. На 19 февруари в храм „Св. Цар Борис І“ от 9.30 ч. ще бъде отслужена панихида в памет на Васил Левски с участието на третокласниците.В същия ден четвъртокласниците ще участват в общоградското поклонение пред паметника на Васил Левски в Морската градина.

 

Бум на близнаци в седмицата на любовта в най-старото родилно

Коментари

Новини Варна