IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
14:46 | 23 февруари 2020
Обновен: 02:10 | 25 април 2024

Военноморското училище второ в световна класация

Нареждаме се след Австралийския морски университет в Тасмания

По материала работи: Слав Велев
Военноморското училище второ в световна класация

Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е на второ място сред най-престижните морски висши учебни заведения в класация на Международната асоциация на морските университети (IAMU). Тя е направена по три критерия: образование, наука и осигуряване на обучение, и се прави за първи път, съобщиха от училището.

 

В генералното класиране ВВМУ се нарежда след Австралийския морски университет в Тасмания, а след флотската ни Алма матер остават университети от САЩ, Великобритания, Германия и Япония. На четвърто място са класирани партньорите на Военноморското училище от Морския университет в Констанца. IAMU е елитният световен клуб на морските университети, в който членове се допускат много трудно заради високите критерии за предоставяне на признато висше морско образование. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ членува в асоциацията от основаването ѝ преди 21 години, а 18-ата ѝ генерална асамблея през 2017 г. се проведе в България.

 

На този ден във Варна - 23 февруари 1890 г.

Коментари

Новини Варна