IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
12:28 | 6 октомври 2015
Обновен: 06:58 | 26 март 2024

Спешно се търси кръв за тежко болни във Варна

Пострадалите при взрива на газовата уредба в Бургас имат най-спешна нужда

По материала работи: Юлиян Атанасов
Спешно се търси кръв за тежко болни във Варна

Спешна нужда от кръв и кръвни продукти има за пострадалите в събота при взрив на автомобилна газова уредба в Бургас, които се лекуват във Военната болница в морската столица. Това съобщиха от Кръвния център. 17-годишната Ема Р. Б. и 60-годишният Асан Мехмедов продължават да са в тежко състояние и на механична вентилация в лечебницата. От кръв се нуждае и възрастна жена с прерязана ръка.

 

 Ежедневно за всеки един от тези пациенти се изписва поне по литър плазма. Това количество обаче може да бъде набавено от петима дарители. Вече има доброволци, които вчера са се отзовали да помогнат на настанените мъж и момиче във Военна болница. Дарителите признавали, че са научили за случая от интернет и фейсбук, други се обаждали да питат за повече информация. От Кръвния център очакват още желаещи да откликнат на зова за помощ. Няма значение от коя кръвна група ще са дарителите, медиците ще приемат всеки, който реши да помогне.  След като дарят кръв, доброволците трябва да поискат бележка на името на човека, на когото искат да помогнат и да я занесат в лечебното заведение, в което той е настанен.

Коментари

Новини Варна