IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
11:42 | 22 октомври 2014
Обновен: 07:05 | 25 април 2024

Съветници искат по-висок бюджет за култура за 2015 г.

Все още комисията по култура не е получила отчет за кандидатурата на Варна – европейска столица на културата

По материала работи: Златина Добрева
Съветници искат по-висок бюджет за култура за 2015 г.

Все още комисията по култура не е получила отчет за кандидатурата на Варна – европейска столица на културата. За мен това е неглижиране на комисията. Всичко в този секретариат се правеше някак тайно, покрито, а резултата го видяхме. Не одобрявам такъв вид политика. Това заяви общинската съветничка Марина Карапетян на заседание на комисията по култура и духовно развитие.
В дебатите стана ясно още, че комисията ще настоява за по-голям общински бюджет за култура за 2015 г. „В нашия град средствата за култура са под 3 на сто от бюджета. В София този процент е 3,5, в Пловдив над 4, а във Велико Търново се движи между 9 и 12 на сто. Ще настоявам поне да се изравним със столицата“, заяви Даниела Димова, председател на комисията по култура.
В друга своя препоръка съветниците настояха за пореден път дирекция „Култура“ да представи отчета си за 9-месечието на настоящата година. Според шефката на дирекцията Антония Йовчева забавянето се дължало на липсата на счетоводител. На следващото заседание на комисията трябва да разполагаме с отчета, категорична бе Даниела Димова.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна