IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
16:49 | 29 октомври 2014
Обновен: 19:56 | 22 април 2024

Главният архитект Виктор Бузев: Напускам поста, ако застроят градинката на ул. „Студентска“

Хората, подали възражения до много инстанции срещу застрояването, настояха кметът да спре процедурата за изготвяне на ПУП

По материала работи: Златина Добрева
Главният архитект Виктор Бузев: Напускам поста, ако застроят градинката на ул. „Студентска“

Ще напусна поста главен архитект на община Варна, ако собственикът на зелените площи до блок 14 на ул. „Студентска“ придобие право на строеж там. Това заяви категорично Виктор Бузев пред комисията по архитектура към Общинския съвет. Отговорът му бе по повод предложението по казуса от групата общински съветници на БСП в местния парламент, прочетено от проф. Николай Джагаров.
Комисията по архитектура дискутира повече от час проблема с искането на собственика на реституираните зелени площи до блок 14 на ул. „Студентска“ да построи там жилищен блок и трафопост и активните възражения на живеещите в района. На заседанието стана ясно, че ОбС няма право да задължи кмета на Варна да вземе решение по проблема, а може само да изрази становище.

От представителите на общинската администрация стана ясно, че се търсят варианти собственикът да бъде обезщетен с друг парцел и имотът да стане общински. Не се изключва смесеният вариант – обезщетяване срещу друг имот и пари. Преговорите със собственика обаче все още не са стартирали.
Хората, подали възражения до много инстанции срещу застрояването, настояха кметът да спре процедурата за изготвяне на ПУП и да даде възможност за обезщетяване на собственика.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна