IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
14:46 | 12 януари 2015
Обновен: 19:58 | 22 април 2024

Приключва аварийното почистване на деретата във Варна

От общината призовават жителите на Варна да не си изхвърлят боклуците в деретата

По материала работи: Лиляна Трънкова
Приключва аварийното почистване на деретата във Варна

Дейностите по аварийно почистване на охранителни канали и дерета на територията на община Варна се очаква да приключат до края на седмицата. В момента се работи по последните 5 обекта, съобщи Тодор Иванов, зам.-кмет на общината.

На територията на район „Приморски“ се почиства „Кемер дере“ в участъка северно от бул. „Христо Смирненски“ до административен адрес „Кемер дере“ 14. Заради пропадане на  част от терена ръчно са почистени всички битови отпадъци, предстои машинно оформяне на коритото.  В „Одесос“ се работи по охранителния канал и дерето по ул. „Струга“ и ул. „Княз Черказки“ - от бул. „Цар Освободител“ до заустването във варненското езеро. В район „Младост“ предстои да бъде почистено дерето в СО „Сълзица“, вливащо се в дерето в м-ст „Пчелина“. Започва се работа по два участъка от дере „Налбанка“ в район „Владислав Варненчик“ – в участъка от пътя, водещ към „МЗ – 60“ до езерото, и от бетонов възел „Хелиос-99“ до бетонов възел „БетонКом“.

Всички дейности по почистването се контролират от инспектори „Екологичен контрол” при община Варна и районните администрации. След извършените проверки се съставят констативни протоколи. От общината призовават жителите на Варна за опазване чистотата на деретата, а при всяко установено изхвърляне на отпадъци нарушителите ще бъдат санкционирани.

Коментари

Новини Варна