IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
12:02 | 21 януари 2015
Обновен: 19:58 | 22 април 2024

Приключи аварийното почистване на деретата

От общината призовават жителите на Варна за опазване на чистотата

По материала работи: Златина Добрева
Приключи аварийното почистване на деретата

Аварийното почистване на деретата във Варна приключи, съобщи Тодор Иванов, зам.-кмет на общината. На територията на район „Приморски“ беше почистено „Кемер дере“ в участъка северно от бул. „Христо Смирненски“ до административен адрес „Кемер дере“ 14, в „Одесос“ - охранителният канал и дерето по ул. „Струга“ и ул. „Княз Черказки“ - от бул. „Цар Освободител“ до заустването във варненското езеро. В район „Младост“ са финализирани дейностите по почистването на дерето в СО „Сълзица“, вливащо се в дерето в местността Пчелина. Приключи почистването и на дере „Налбанка“ в район „Владислав Варненчик“ – в участъка от пътя, водещ към „МЗ – 60“, до езерото, и от бетонов възел „Хелиос-99“ до бетонов възел „БетонКом".
Завършиха и дейностите по двата охранителни канала на територията на район „Аспарухово“ – източен охранителен канал на ул. „Моряшка“ и западен -  на ул. „Горна студена“. Това е второто почистване на деретата след миналогодишното наводнение. Готови са и деретата в селата Константиново и Тополи.
От общината призовават жителите на Варна за опазване чистотата, а при всяко установено изхвърляне на отпадъци нарушителите ще бъдат санкционирани.

Коментари

Новини Варна