IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
17:44 | 26 януари 2015
Обновен: 18:01 | 17 април 2024

Млади учени от Математическата отличени на научна сесия

Форумът се проведе в Пловдив

По материала работи: Борис Проданов
Млади учени от Математическата отличени на научна сесия

Успешно се представиха младите учени от Математическата гимназия във Варна на научна сесия на Ученическия институт на БАН. Форумът се проведе в Пловдив.


В секция „Информатика и ИТ” двама възпитаници на училището се завърнаха с грамоти за отлично представяне. Те бяха отличени от общо 27 проекта с 39 участници. Носители на приза са Галина Станева от VІІІ б клас на тема „Построяване на изпъкнали спирали по астрономически снимки“ (научен ръководител Галина Момчева, ВСУ "Черноризец Храбър", научен консултант д-р Веселка Радева, НАОП "Николай Коперник") и Христо Стайков от ХІ г клас на тема „Работа с алгебрични изрази на таблет“ (научен ръководител Елеонора Павлова, МГ "Д-р Петър Берон").


В същата секция с грамота за много добро представяне се завърнаха още двама възпитаници на школото: Мартина Иванова от Х з клас и
Йордан Димитров от ХІ г за темата „Ардуино в училище“ (научен ръководител Мая Караджова, МГ "Д-р Петър Берон").


В секция „Математика“ се конкурираха 19 проекта с 24-ма участници. Грамота за отлично представяне получи Христина Алексиева от ХІ а клас за темата „Лента на Мьобиус и вписани правоъгълници“.


Специална грамота за интердисциплинираност донесоха за Математическата Йоана Грудева и Каролина Димитрова, двете от ХІ е клас, за темата „Нестандартни приложения на време - пространство на Минковски и Лоренцови трансформации“. Научен ръководител е Яница Пехова, студентка в Кеймбридж, а научен консултант  Павел Попов, ученик от ХІ клас в МГ „Д-р П. Берон”.

 

Коментари

Новини Варна