IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
16:25 | 27 януари 2015
Обновен: 19:58 | 22 април 2024

Общината ще ни прави активни жители на ЕС

Проектът ще се осъществи в продължение на две години

По материала работи: Златина Добрева
Общината ще ни прави активни жители на ЕС

За активна роля на жителите на ЕС за развитието му ще помага община Варна със специален проект. Съгласие за него бе дадено по време на заседанието на Постоянната комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“.
Целта на програмата освен активността на гражданите е още да насърчи демократичното участие в управлението на Съюза, да допринесе разбирането на гражданите за организацията, за историята и многообразието й чрез поощряване на работата в мрежи, побратимяванията между градовете и обмена на добри практики.
Най-вероятно ще се наложи общината да осигури средства от бюджета на Варна за участие в проекта. Те могат да са до 30% от общата сума, която е 16 091 133 евро. Възможно е при повече международни участници сумата да спадне значително или изобщо да не бъде дължима.
Освен Варна част от проекта са район Маргаретен във Виена, холандският Дордрехт, Росток, Страсбург, Реклингхаузен, Марибор.
Проектът ще се осъществи в продължение на две години. Дейностите по каузата, преди да стартира проектът, ще се реализират между 1 юли и 31 декември тази година.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна