IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
16:00 | 27 януари 2015
Обновен: 19:58 | 22 април 2024

Ударно усвояваме европейски пари тази година

Само по „Регионално развитие“ сумата е 51 666 26 лева

По материала работи: Златина Добрева
Ударно усвояваме европейски пари тази година

Община Варна се готви да усвои огромни суми от европейските фондове по оперативни програми. Само по „Регионално развитие“ ще бъдат усвоени средства с безвъзмездно финансиране от ЕС в размер на 51 666 26 лева, стана ясно по време на заседанието на Постоянната комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“.
Към програмата е включен проектът за интегрирания градски транспорт, за естетизацията и модернизацията на главните пешеходни зони в града.
По Оперативна програма „Околна среда“ ще се усвоят средства с безвъзмездно финансиране от ЕС в размер на 58 600 689 лева. В тази програма е включен проектът за изграждане на помпена станция „Акациите“ и тласкател.
От програмите „Техническа помощ“ и „Административен капацитет“ община Варна ще усвои съответно 669 991 лева и 194 927 лева.
Функционират работни групи, за да сме готови за новия програмен период на ЕС, увери директорът на общинска дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ Анка Николова.

Коментари

Новини Варна