IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
16:41 | 25 февруари 2015
Обновен: 08:38 | 26 април 2024

“Зимно предизвикателство” зарадва деца на ледената пързалка

Варна за първи път се включва в инициативата

По материала работи: Борис Проданов
“Зимно предизвикателство” зарадва деца на ледената пързалка

Неповторим празник на ледените спортове се проведе на ледената пързалка във варненския квартал “Младост”. Инициативата “Зимно предизвикателство” на Българската асоциация „Спорт за всички” зарадва малчуганите благодарение на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” със съдействието на ОП „Спорт – Варна” и клуб „Ледени спортове”.

Присъстващите наблюдаваха демонстрации по фигурно пързаляне на най-добрите варненски състезатели, както и мач по хокей на лед. На ръководителите на училища, които бяха довели ученици в качеството на зрители, бяха раздадени баскетболни и футболни топки за отношението.
Кристияна Генчева - началник на отдел „Спорт“ в общината откри празника в присъствието на Иван Иванов - екперт от РИО – Варна, и Кристиян Димитров – представител на Министерството на спорта за областта.

Варненци е добре да знаят, че местният клуб “Ледени спортове” за 6 г. от своето съществуване вече е завоювал редица престижни места. През 2010-а морската столица има 1 златен и 1 сребърен медал по хокей на лед на държавно първенство – съответно до 10 и до 12 г. На следващата година вземаме 3 бронзови отличия по фигурно пързаляне в националния шампион, както и сребро и брозн в хокея на лед. Титла във фигурното пързаляне пада през 2012-а, заедно с трето място. Хокеистите до 14 г. пък са бронзови. През 2013 г. хокеистите вече имат 2 титли – до 12 и 14 г., а при фигуристите сме вицешампиони. За миналата година резултатите са още по-големи: – 1 сребърен и 2 бронзови медала по фигурно пързаляне и титла и бронз по хокей на лед – до 14 и до 16 г.

Естествено, с такава визитка е съвсем нормално зимните спортове да са привлекателни за децата. Затова и общината се включи в инициативата “Зимно предизвикателство”. Празникът се провежда се от 1994 г., всяка година през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи. Организират се спортни демонстрации на ледените пързалки в цялата страна. Проявата винаги е открита за всички желаещи, но участват предимно деца.

 

Коментари

Новини Варна