IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Община Варна
10:29 | 26 февруари 2015
Обновен: 19:13 | 24 март 2024

Кметът Иван Портних информира ВМС за предстоящия ремонт на Дома на флота

Градоначалникът участва в годишния оперативен сбор с основния команден състав на ВМС

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кметът Иван Портних информира ВМС за предстоящия ремонт на Дома на флота

Кметът на Варна Иван Портних участва в годишния оперативен сбор с основния команден състав на ВМС, по време на който запозна участниците с актуалните задачи, по които ще работи община през 2015 г, както и възможностите за развитието на града.
„Използвам случая да Ви благодаря за това, че и в трудните, и в добрите моменти, винаги сме работили заедно. Надявам се, че съвместно ще продължим да развиваме тази традиция и в бъдеще“, каза по време на срещата кметът. С интерес бе изслушана информацията за основните проекти, които местната администрация е реализирала и по които продължава работа - Интегриран градски транспорт; реконструкцията на Двореца на културата и спорта; обновяването на Юнашкия салон; изграждането и ремонтирането на над 200 детски площадки; проектите за пречиствателната станция на града и депото за отпадъци; ремонта на Аспарухов мост; изграждането на пешеходния ринг; строежа на рибарското пристанище. Представени бяха и част от основни инфраструктурни ремонти, които ще бъдат реализирани през тази година – булевардите „Мария Луиза“, „Осми Приморски полк“, „Христо Ботев“, „Княз Борис I“, „Трети Март“, „Янош Хуняди“. Интерес предизвика и бъдещото ремонтиране на Дома на флота във Варна, както и ремонтирането на военните паметници.
„Радвам се, че диалогът между общинската администрация и Военноморските сили на Република България е достатъчно активен и конструктивен. Надявам се, че все по-често ще се виждаме за добри поводи, а не за да се справяме заедно с последствия от големи природни бедствия, каквото беше това в Аспарухово през миналата година“, каза в края на срещата зам.-началникът на ВМС – комодор Димитър Ангелов.

 

Коментари

Новини Варна