IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Община Варна
17:05 | 4 март 2015
Обновен: 09:36 | 15 април 2024

Кметът подписа 5 нови договора за саниране

Tрите са в „Аспарухово“, един в „Младост“ и един в „Приморски“

По материала работи: Златина Добрева
Кметът подписа 5 нови договора за саниране

Нови пет договора за саниране - три в район „Аспарухово“, един в „Младост“ и един в „Приморски“  подписа днес кметът на Варна Иван Портних.  Един договор между общината и Сдружението на собствениците е изпратен в Областна управа за проверка, а друг вече е парафиран и от Българската банка за развитие, с което се урежда неговото целево финансиране.
Средствата за националната програма за енергийна  ефективност на многофамилните жилищни сгради е в размер на 1 млрд. лв., но принципът за финансиране е състезателен, напомнят от местната администрация.  Общините, в които сдруженията на собствениците по-бързо подготвят своите документи, ще получат първи  от парите, предвидени за саниране.
Община Варна има свой публичен регистър на подадените заявления по  Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.
Във Варна информационната кампания във връзка с програмата за саниране продължава. В районните администрации са създадени звена в помощ на хората при кандидатстване. Те разполагат и със специалисти, които дават правна консултация на всички управители на етажната собственост. Основните документи, с които се кандидатства по програмата, могат да бъдат намерени на сайта на МРРБ, както и на сайтовете на районните кметства.

Коментари

Новини Варна