IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
17:14 | 30 март 2015
Обновен: 04:24 | 14 април 2024

Не увеличиха щата на Кучкарника

Искането за 4 нови бройки бе във връзка с въвеждането на 24-часови грижи за животните

По материала работи: Ставри Таргов
Не увеличиха щата на Кучкарника


Увеличението на щата на Приюта за бездомни животни в с. Каменар с 4 души във връзка с преминаването към 24-часови грижи не бе одобрено от Общинския съвет. Част от съветниците пожелаха искането да бъде отложено във времето заради липсата на яснота за длъжностите. Тяхното предложение бе гласувано, но не събра необходимия кворум. Същото се получи и при гласуването за увеличение на щатното разписание, макар да стана ясно, че бройките са за пазачи, а изискването за тях е на наредба на Министерството на земеделието. Така решението остава за следващата сесия.
ОбС одобри увеличението на щата на Зоокъта с 1 бройка за зооинженер и трансформацията на други 2 щатни бройки. Одобрено бе и предложение за обособяване на общинска дирекция „Спорт“ и отделянето й от досегашната дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“. Това е по желание на спортната общественост и във връзка с домакинството на Варна за европейска младежка столица 2017 г. Съветникът от „Движение Нашият град“ Владимир Тонев попита защо се прави структурната промяна и дали в бъдеще ще е по-лесно да се работи с двама, а не с 1 директор. Конкретен отговор обаче не му беше даден.

Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна