IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
16:26 | 23 април 2015
Обновен: 18:32 | 14 април 2024

Общината: Ремонт на пътя за “Виница” - само след завършването на бул. „Княз Борис I”

Строителните дейности ще приключат за около 45 дни

По материала работи: Златина Добрева
Общината: Ремонт на пътя за “Виница” - само след завършването на бул. „Княз Борис I”

Изпълнението на проекта за укрепване на участъка от пътя Варна – “Виница” между спирките „Резервоара“, „Моста“ и „Светкавица“ ще започне в средата на май, веднага след приключване на ремонта на бул. „Княз Борис I”, за да не се затруднява трафика, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към община Варна.
Строителните дейности ще бъдат извършени за около 45 дни в зависимост от атмосферните условия. Укрепването на участъка включва поставянето на пилоти през 1,50 м. Пътната настилка е проектирана с едностранен напречен наклон 2,5%, както и с полагане на два пласта асфалто-бетоново покритие. Целта е постигане на равна повърхност и добро отводняване, както и осигуряване на безпрепятствено пешеходно движение и достъп до съответни имоти.
 
По време на ремонтните и укрепителните действия участък от около 400 м от пътя ще бъде затворен изцяло. Ще е необходимо да се използва обходен маршрут за достъп до кв. „Виница“, който е през път Горна Трака - Долна Трака и бул. „Св. св. Константин и Елена”.

Коментари

Новини Варна