IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
19:31 | 20 май 2015
Обновен: 20:24 | 24 март 2024

Иван Портних се срещна с Янка Такева

Кметът на града запозна госта си с реализацията на градските проекти

По материала работи: Борис Проданов
Иван Портних се срещна с Янка Такева

Впечатлени сме от колективния трудов договор в областта на образованието, който е подписан с Община Варна. Това заяви председателят на националната синдикална организация Янка Такева на среща с кмета на града Иван Портних. „Политиките, които провеждате в областта на образованието, дават на служителите в тази сфера спокойствие и сигурност. Радваме се, че наред с подобряването на инфраструктурата на града, обръщате толкова голямо внимание на децата, учениците и учителите и се грижи за тяхното развитие“, каза още тя.


Кметът на града запозна госта си с реализацията на градските проекти, както и с общинските програми в областта на образованието.


„Най-важни са децата на Варна, затова полагаме усилия, да им създадем приятна и безопасна среда. Успяхме да решим проблема с липсата на места в детските градини, приоритетно работим по обновяване на инфраструктура към учебните заведения в града. Ремонтирахме тротоари, поставихме повдигнати пешеходни пътеки, изградихме паркинги за родителите.  В момента работим по обновяване на 230 детски площадки“, каза Иван Портних.


По време на срещата, в която участие взеха и Лилия Христова – директор на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ и Веселин Рашев – председател на местния Синдикат на българските учители - Варна, стана ясно, че тази година трима преподаватели ще получат национални награди в класацията „Учител на годината“, съобщават от пресслужбата на варненската община.

 

Коментари

Новини Варна