IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
16:48 | 12 февруари 2016
Обновен: 08:35 | 17 април 2024

Приемните родители ще получават помощ по европрограма

Акцентът на новата програма са грижите за деца с увреждания, за жертви на насилие или трафик

По материала работи: Борис Проданов
Приемните родители ще получават помощ по европрограма

Приемните родители ще получат помощ и подкрепа по проект „Приеми ме 2015“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Той допълва и надгражда проекта „И аз имам семейство“, който приключва т. г. Срокът за изпълнение на „Приеми ме 2015“ е 32 месеца и финансиране по него ще има до 2018 г., съобщи Ани Николова, директор на Дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ в Община Варна.
 
Целта на „Приеми ме 2015“ е да се усъвършенства и разшири обхвата на услугата „приемна грижа“ и да я утвърди като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда.
 
Акцентът на новата програма е развитие на специализираните приемни грижи за деца с увреждания, за жертви на насилие или трафик. Специален фокус се поставя върху настаняването на деца до 3-годишна възраст, както и на мерките, насочени към повишаване качеството на приемната грижа чрез осъществяване на мониторинг.

Коментари

Новини Варна