IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Община Варна
16:21 | 4 май 2016
Обновен: 20:15 | 22 април 2024

И главният архитект на Общината ще решава за сезонните обекти в “Одесос” и “Приморски”

По материала работи: Златина Добрева
И главният архитект на Общината ще решава за сезонните обекти в “Одесос” и “Приморски”

Главният архитект на община Варна ще има право на съвещателен глас при издаването на разрешения за поставяне на преместваеми сезонни обекти на територията на Община Варна, към разполагането на които по традиция има най-голям интерес в двата централни района – “Одесос” и “Приморски”. Това решиха съветниците от ПК "Туризъм, търговия и рекламна дейност" в местния парламент.

 

Те взеха решение още да изменят и допълнят Наредбата за реда за поставяне на преместваеми обекти по смисъла на чл. 56, ал. 1 от Закона за устройство на територията. Така срокът на действие на схемите за преместваемите обекти става до 3 години. В момента той е 3-годишен.

 

Комисията даде единодушно съгласие и за поставянето на рекламно-информационни елементи на Двореца на културата и спорта на територията на районните кметства. Във всеки район ще има по едно табло, което няма да може да се отдава и преотдава, а ще се ползва единствено и само за реклама на събитията, които ще се провеждат в ДКС.

Черно море

Коментари

Новини Варна