IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
15:42 | 17 май 2016
Обновен: 20:16 | 22 април 2024

Общинска комисия ще оценява щетите от дъжда

Градската канализация не успя да поеме всичката вода

По материала работи: Борис Проданов
Общинска комисия ще оценява щетите от дъжда

Щетите от пороя в понеделник ще се оценяват и описват от специална общинска комисия. Съставът й вече е определен. Освен с. Константиново, видимо най-пострадали са 2 районни кметства – “Приморски” и “Одесос”. По улиците им има замърсени участъци и наноси. Тепърва ще се оценява и доколко и къде има проблеми и с асфалтовите настилки.

 

Според Купен Пашов – началник на отдел „Дейности по защита на населението” в община Варна, голямото количество валежи, изсипали се за твърде кратък период от време, са причината за щетите. Градската канализация не успяла да поеме всичката вода.

 

Между 40 и 80 литра на квадратен метър валежи паднаха над Северното Черноморие в понеделник, сочи статистиката на синоптиците. За Варна средната им стойност е около 37 литра на квадратен метър. За най-интензивния половин час на пороя в понеделник следобед централните райони на морската столица бяха заляти с 26 л/кв.м.

Коментари

Новини Варна