IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
13:53 | 25 май 2016
Обновен: 20:16 | 22 април 2024

Избраха изпълнителен директор на Европейска младежка столица

Мирчо Стойков Христов беше одобрен след конкурс и интервю от експертна комисия

По материала работи: Борис Проданов
Избраха изпълнителен директор на Европейска младежка столица

За изпълнителен директор на Варна - Европейска младежка столица 2017 е определен Мирчо Стойков Христов. Той е избран след провеждане на конкурс и интервю от експертна комисия, съставена от представители на Община Варна и УС на Сдружение „Варна - Европейска младежка столица“.


Мирчо Христов работи активно в сферата на младежките дейности от 2009 година. Бакалавър е по Икономика, с магистърска степен „Управление на международни бизнес проекти“. Участвал е в работните групи „Образование“ и „Младежка заетост“ на Европейския младежки форум, който е позициониран в Брюксел. Работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия и Съвета на Европа.


Участва в интернационални тренинги за организиране и подпомагане на международни младежки обмени. От 2010 г. е ментор на чуждестранни доброволци в България по програма на Европейската доброволческа служба.


Работи активно в планирането, организирането и изпълнението на над  40 младежки инициативи, обучения, кръгли маси и семинари. Член е на УС на Национален младежки форум – България, който е най-голямото формално обединение на младежки организации в страната, с мандат през 2013, 2014 и 2015 г.


Мирчо Христов е член на екипа, който разработва кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица.


От август 2015 г. е управител на Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в Община Стара Загора.

Коментари

Новини Варна