IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Община Варна
15:57 | 28 юни 2016
Обновен: 16:21 | 26 март 2024

Местната власт си взе сградата на Тубдиспансера

Имотът е спасен от продажба, отпуснати са 190 000 лв. за предотвратяване публичен търг с имота

По материала работи: Борис Проданов
Местната власт си взе сградата на Тубдиспансера

Общинският съвет във Варна предотврати продажбата на търг на сградата на Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания. Имотът беше спасен от съветниците с изваждане от капитала на дружеството сградата - диспансер за белодробни болести на ул. "Мануш Войвода" №11а. Недвижимостта придобива статут на частна общинска собственост от влизане в сила на решението на местния парламент. Капиталът на Тубдиспансера беше намален от 117 000 лв. на 95 930 лв.


Бяха отпуснати финансови средства в размер на 190 000 лв., които да бъдат преведени по банковата сметка на частен съдебен изпълнител за изплащане задължения по лихвите на Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания. Именно той е обявил сградата за публичната продан през юли т.г. заради дълг към кредитори в размер на 161 172 лв. Сега принципалът - ОбС - Варна си връща имота, за да се избегнат в бъдещe подобни искове.
 

 

Коментари

Новини Варна