IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
15:20 | 20 юли 2016
Обновен: 17:15 | 26 март 2024

Община Варна подаде сигнал в полицията за вандалски прояви на детски площадки

Извършени са през изминалото денонощие

По материала работи: Пламен Янков
Община Варна подаде сигнал в полицията за вандалски прояви на детски площадки

Сигнал до Областната дирекция на МВР е подаден от служители на Община Варна, заради вандалски прояви на две нови детски площадки, извършени през изминалото денонощие.

 

Първият случай е установен на площадката до бл. 44 в кв. „Чайка“, където всички съоръжения за игри, пейките и масичката, противоударната настилка и паветата, са заляти с мазут. На място веднага бяха изпратени екипи от дирекция „Инженерна инфраструктура“, отдел "Дейности по защита на населението", както и от кметството в район „Приморски“. Извършен е оглед, предприети са мерки за почистване на пострадалите съоръжения.

 

Детската площадка на ул. "Подвис" между бл. 28 и бл. 29 също е била обект на вандалски прояви – след подаден сигнал от граждани на място е установено, че масата, монтирана на площадката е изтръгната от постамента и изхвърлена извън оградата. Съборена е и информационната табела на входа.  Извършителят е установен от полицията.  

 

Коментари

Новини Варна