IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
16:14 | 21 септември 2016
Обновен: 20:21 | 22 април 2024

Изискват се финансови отчети от фирмите по чистота във Варна

Завишен е контрола за изхвърляне на строителни отпадъци

По материала работи: Борис Проданов
Изискват се финансови отчети от фирмите по чистота във Варна

Извънредно заседание във връзка с проблемите по сметопочистването и сметоизвозването на територията на град Варна е насрочено за 11 октомври от председателя на ПК  „Благоустройство и комунални дейности“ към Общинския съвет, Божидар Чапаров.
 

В срок до 5ти октомври трябва да бъдат предоставени всички сключени до момента договори, за да се гарантира прозрачност и да се изключат слухове за спекулации. От страна на администрацията се изисква да бъде готова с подробни отчети за похарчените средства, каквито към настоящия момент липсват.
 

Освен представители от всички фирми, Чапаров заяви, че е наложително присъствието и на всички районни кметове в града, за да бъдат изложени проблемите на всеки отделен квартал. 
 

Комисията днес прие и актуализиране на Програмата за управление на отпадъците в община Варна 2015-2020г, като според новата наредба са завишени санкциите за нарушители при изхвърлянето на строителни отпадъци.

 

 

Мариана Стойкова

 

Коментари

Новини Варна