IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
16:49 | 26 октомври 2016
Обновен: 08:56 | 27 март 2024

Община Варна се включва в кампанията срещу изоставянето на кучета

Проявата е организирана съвместно от БАБХ и Световната организация по здравеопазване на животните

По материала работи: Пламен Янков
Община Варна се включва в кампанията срещу изоставянето на кучета

Община Варна се включва в популяризирането на кампания за предотвратяване изоставянето на домашни любимци „Бъди негов герой“ („Be his Hero“) и повишаване контрола върху популацията на бездомни кучета. Проявата е организирана съвместно от „Българска агенция по безопасност на храните“ (БАБХ) и Световната организация по здравеопазване на животните (OIE).


„Бъдете отговорен стопанин, не изоставяйте кучето си на улицата! Запознайте се предварително със задълженията, които ще имате като собственик на куче. Преценете личните си ангажименти и тези необходими за Вашия любимец. Отговорното отношение е в интерес, не само на самото животно, но също така и в интерес на широката общественост“ са част от позитивните послания, поощряващи отговорно поведение на собствениците на кучета.

 

Информационни материали свързани с кампанията могат да се получат в районните администрации, при ветеринарните лекари и зоомагазините на територията на общината. При нужда от допълнителни разяснения, всеки може да са свърже на тел. 052/820 824 със служител от звено „Контрол и регистрация“ към Община Варна. 

Коментари

Новини Варна