IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
10:07 | 12 януари 2017
Обновен: 08:59 | 18 април 2024

Какво съдържа програмата за старта на Варна - Европейска младежка столица 2017

Събитията са посветени на социалните иновации, неформалното учене и младежките политики

По материала работи: Борис Проданов
 Какво съдържа програмата за старта на Варна - Европейска младежка столица 2017

Три събития, свързани с развитието на потенциала на младите хора водят над 150 гости от България и чужбина във Варна. Национален форум за социални иновации, Международна конференция, посветена на неформалното учене като инструмент за повишаване на младежката заетост и европейски проект „100% младежки град“  ще се проведат в периода 18-22 януари в Юнашкия салон и Младежкия дом в морската столица.

 

На 18 януари, сряда, по проект „100% младежки град“ във Варна пристигат представители на градове - носители на титлата ЕМС между които Валенсия, Брага, Гянджа, Клуж, Торино, Рига.

 

На 20 януари (петък) започва Националният форум, посветен на социалните иновации. Той ще бъде между 14.30 ч. и 18.30 ч. в Юнашкия салон.

 

Събота, 21 януари, от 9:30 ч. до 18:30 ч., отново в Юнашкия салон, започва конференцията „Неформално учене за младежка заетост“.

 

Същия ден, от 14:00 ч. в концертната зала и фоайето на Младежкия дом (бул. Цар Освободител 27) ще има организирано младежко изложение (Tool Fair).

 

Събота вечер от 20:00 до 23:00 ч. в ХАЛЕ 3 ще има музикална програма с участието на млади варненски изпълнители от Рок скул, варненското училище по изкуствата, Connection Crew и др. Входът е свободен.

 

В неделя, 22 януари, от 10:00 до 13:00 ч. ще се състои втората част на конференцията „Неформално учене за младежка заетост“. Тя ще се проведе в Младежкия дом. В рамките на събитието ще бъдат представени инициативи за популяризиране на Варна 2017 на национално ниво чрез партньорства с Националната мрежа на младежките центрове и Националния младежки форум. Специален акцент ще бъде поставен върху ключови направления, свързани със заетост и социално включване като „Младите професионалисти”, InnoJump, Младежко участие и др.

 

Окончателната програма на събитията и лекторите очаквайте в началото на следващата седмица.

 

Още по темата: "Щрихи от утрото" (9.1.2016) - Какво да очакваме през годината, в която Варна е младежка столица на Европа

Коментари

Новини Варна