IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
14:32 | 7 февруари 2017
Обновен: 20:29 | 22 април 2024

Влагат милиони в улиците на Варна

Започват ремонти на тротоари, подлези и светофарни уредби

По материала работи: Борис Проданов
Влагат милиони в улиците на Варна

Общо в бюджета на общината за благоустрояване и инженерна инфраструктура има предвидени близо 28 млн. лв. Сериозна част от тези средства ще бъдат инвестирани в рехабилитация на улиците на Варна, както и за възстановяване на тротоари и подлези. За основен ремонт са ул. „Студентска“, където ще бъдат вложени 675 000 лв., а в бул. „Цар Борис III“ във „Виница“ (от обръщача на автобуса до бул. „Св. Св. Константин и Елена“) – 2 млн. лв.

 

Четвърт милион ще отиде за реновиране на бул. „Ян Палах“ – между ул „Прилеп“ и ул. „Зюмбюл“.

 

Близо 1,35 млн. лв. са за реконструкция на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Ана Феликсова“ в кв. „Възраждане“.

 

На бул. „Левски“ ще се изгради Южно обслужващо платно, което ще струва 3,3 млн. лв. Дейности ще се извършват и догодина. Цената на цялата отсечка е 4,3 млн. лв.

 

В кв. „Аспарухово“ при бл. 51 предстои изграждането на паркинг за 110 000 лв. Пред бл. 112 на бул. „Вл. Варненчик“ също ще се вдигне такова съоръжение за 150 000 лв.

 

За кръстовища с голямо натоварване ще има и нови светофарни уредби. За дейности по хоризонтална и вертикална маркировка има предвидени над половин милион лева. Повдигнати пешеходни пътеки и светлинно регулиране също са част от инвестициите.

 

Още по темата: Бюджетът на Варна за 2017 г. беше приет от Общинския съвет

Коментари

Новини Варна