IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
17:08 | 3 март 2017
Обновен: 17:49 | 23 април 2024

И Владиславово почете героите на 3 март (СНИМКИ)

Традиционно церемонията се проведе на Мемориала на загиналите руски воини за Освобождението на България

По материала работи: Борис Проданов
И Владиславово почете героите на 3 март (СНИМКИ)

На Мемориала на загиналите руски воини за Освобождението на България в местността “Терасите” традиционно беше честван 3 март. Присъстваха кметът на Варна Иван Портних, председателят на постоянната комисия “Туризъм, търговия и рекламна дейност" Марица Гърдева, кметът на район “Вл. Варненчик” Николай Костадинов, представители на районните кметства на Варна, на генералното консулство на Руската федерация, на ВМС, на обществени организации и много граждани.

Заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на България руски воини беше отслужена от отец Георги Петков – председател на храма “Св. Димитър”.

Под звуците на духовия оркестър на ВМС венци положиха кметът Иван Портних, Марица Гърдева - от името на Общинския съвет на Варна, от генералното консулство на Руската федерация, районният кмет Николай Костадинов, представители на неговите колеги в 4-те района на Варна, командващият ВМС контраадмирал Митко Петев, духовници от Варненската и Великопреславска Митрополия, от НЧ “П. Р. Славейков”, и много граждани.

Дори рокери донесоха венец в памет на освободителите.

 

Борис Проданов

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Хиляди варненци празнуват Освобождението (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна