IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
12:13 | 10 март 2017
Обновен: 11:40 | 18 април 2024

Почистват шахтите за вода във Варна

Целта е избягване на наводнения

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка архив.

Пролетно почистване на дъждоприемните шахти и дъждоотводнителната канализация във Варна започна в началото на месеца, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

 

Дейностите вече се извършват в централния район „Одесос“, където ежедневно работят по две каналопочистващи машини на големите булеварди и малка машина и самосвал във второстепенните улици. Първо шахтите се почистват ръчно, след което автоматизирано се продухва трасето от шахтата до уличната канализация.

 

От тази година теренът около шахтата се измива, след което се поставя решетката, обясниха още от дирекция ИИБ. Фирмата по почистване има ангажимент за най-трудно достъпните места да разлепя уведомителни бележки, с цел да се предотврати паркирането на автомобили, което затруднява процеса.

 

Тесните участъци ще се почистват единствено в ранните часове на деня и през уикенда. Почистени ще бъдат шахтите във всички райони на града, срокът е 90 календарни дни, обясниха от дирекцията.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна