IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Избрано
14:51 | 16 март 2017
Обновен: 20:29 | 22 април 2024

Във Варна наложиха глоби за над 25 000 лв. на собственици на домашни любимци

Процедурата за регистрация на домашни кучета и котки е улеснена, твърдят от общината

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна наложиха глоби за над 25 000 лв. на собственици на домашни любимци

През м.г. са извършени 450 проверки на собственици на домашни кучета и котки, като за констатирани нарушения са наложени глоби за над 25 000 лв. Това съобщи за Медийна група „Черно море“ Иван Радев, главен инспектор "Контрол и регистрация" към отдел "Опазване на обществения ред" в община Варна.

 

Има много добросъвестни хора, които разхождат кучетата си на 12-те площадки на територията на града. Домашните им любимци са снабдени с всичко необходимо. С тях, като се видим по улиците, се поздравяваме, говорим си.

 

Но има и такива, които бягат от нас. Винаги може би ще ги има, каза още Радев. Ние ще продължим с проверките. Не са рядкост случаите, в които стопани на домашни любимци ги разхождат по детски площадки, дори в зоните около лечебните заведения. Размерът на глобите е разписан в наредбата за опазване на обществения ред, като често едни и същи граждани биват глобявани по няколко пъти. Тенденцията обаче е, че все по-малко хора водят домашните си любимци без поводи и намордници, добави той.

 

2 800 кучета и котки фигурират в момента в електронния регистър на община Варна. От тях 400 са вписани през м.г. Регистрацията на домашни кучета и котки в електронния регистър на общината не е свързан с голяма бюрокрация и все повече варненци предпочитат системата. Това заяви Радев и допълни, че добросъвестните стопани в града се увеличават.

 

Той не скри обаче, че част от регистрациите са извършени след налагане на глоба по съответната наредба за опазване на обществения ред.

Татяна Кисьова

 

Още   Примамки с антифриз тровят кучета в "Младост" в София

 

Коментари

Новини Варна