IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
13:55 | 20 март 2017
Обновен: 20:41 | 22 април 2024

Контейнерите за разделно сметосъбиране във Варна се сменят с нови

Всички разходи по организиране на разделното събиране са за сметка на новата фирма

По материала работи: Борис Проданов
Контейнерите за разделно сметосъбиране във Варна се сменят с нови

През април започва подмяната на контейнерите за разделно сметосъбиране с нови. В петте района на града, както и в курортните комплекси Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена и местността Кабакум, поетапно ще бъдат разположени 458 комплекта контейнери, състоящи се от по един жълт и един зелен контейнер. Всички разходи по организиране на разделното събиране са за сметка на новата фирма.

 

Правилата за разделно изхвърляне са следните: в жълтите контейнери се изхвърлят отпадъци от хартиени, пластмасови и метални опаковки, а в зелените – отпадъци от стъклени опаковки.

 

Двуконтейнерната система за разделно събиране е максимално удобна за населението, съдовете за смет са метални, тип „иглу“, което минимизира възможностите за кражби и вандалски прояви и ограничават разпиляването на отпадъците, съобщават от фирмата. Те планират множество информационни кампании за населението, целящи повишаване на екологичното съзнание и стимулиране на разделното събиране.

 

Още по темата: Община Варна ще инвестира в чистота над 32,7 млн.лв.

Коментари

Новини Варна