IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
15:03 | 21 март 2017
Обновен: 15:28 | 18 април 2024

Започна ІІ етап по възстановяването на охранителните канали в Аспарухово

Калина Белмезова: Призовавам хората в района да пазят, за да могат да се радват на новите придобивки

По материала работи: Борис Проданов
Започна ІІ етап по възстановяването на охранителните канали в Аспарухово

Започна работата по втори етап от възстановяването на Източния и Западния охранителни канали в кв. “Аспарухово”. Във втори етап освен покриването им са включени дейности по облагородяване и оформяне на територията около вече изградените канали – зелени площи със зони за отдих, детски площадки със съоръжения, паркоместа, пешеходни зони с павета. Основната цел е осигуряване на съвременна и безопасна градска среда. За целта са предвидени над 3 млн. лв. от местния бюджет.

 

Медийна група „Черно море“ потърси за коментар кметът на район „Аспарухово“ Калина Белмезова. Тя потвърди, че строителните работи са в ход.

 

„Работи се ударно, а и самото строителство не е толкова специфично, защото е свързано основно с изравняване и оформяне – каза Калина Белмезова. – Капаците на каналите, които поставихме по-рано, са също от бюджета на този втори етап. Знам, че някои хора се опасяваха, че няма да започнем, но това стана когато времето позволява да се хване растителността. Затова и нямаше как да се работи през зимата.“

 

Във втория етап ще се поставят и мостчетата, както и пейки и сенници в зоните за отдих. Районът ще придобие още по-приветлив вид.

 

Общината ще сложи и нови 90 кошчета за боклук, които бяха ударно унищожени.

 

Затова Калина Белмезова призова варненци да пазят, защото само така ще могат да се радват на новите придобивки.

 

Ремонтите по Източния канал са от парка към ул. „Моряшка“ и пазарчето. По Западния се работи от сп. „Калин“, през бул. „Народни будители“, ул. „Орел“.

 

С това община Варна изпълнява само част от инвестиционната си програма в района, които в рамките на този мандат са за около 100 млн. лв.

 

Борис Проданов

 

Снимкa Фейсбук

Коментари

Новини Варна