IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
15:47 | 24 март 2017
Обновен: 15:23 | 18 април 2024

Правят нови 5 км канализация в „Ален Мак“ във Варна

Обектът, който е на стойност над 3,4 млн. лв., ще бъде завършен за 29 месеца

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка авторът.


Първа копка на нови 5 км канализационна мрежа в селищно образувание „Ален мак“ бе направена днес. Обектът, който е на стойност над 3,4 млн.лв., се изгражда с европари. Ще бъде завършен в рамките на 29 месеца, през 2019 г.

 

В „Ален Мак“ само 20% от инфраструктурата отговаря на изискванията и новият обект е част от модернизацията на местността, каза зам.-кметът на община Варна Пейчо Пейчев. Той уточни, че ще бъдат изградени 4 нови битови канализационни клона с дължина близо 5 км и 265 отклонения с дължина 3 км до имоти. Това ще намали до минимум ерозията и свлачищата в района, отбеляза той.  Отпадните води от новата канализация ще бъдат включени в действащи колектори, заустени в ПСОВ „Златни пясъци“.

 

Обектът ще се изгражда на етапи, от кръстовище до кръстовище, като във връзка с това ще се налагат промени в движението на моторни превозни средства. Те са съгласувани вече с КАТ – Варна. Промените в движението ще бъдат обозначени с указателни табели.

 

При изграждането на канализацията ще се затварят и цели улици в района, за което гражданите ще бъдат предварително уведомявани.  

Ставри Таргов

Още     За сезон 2019-а пречиствателната станция на Златните трябва да работи

 

 

Коментари

Новини Варна