IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
10:54 | 29 март 2017
Обновен: 02:45 | 28 март 2024

Община Варна участва на международното туристическо изложение UITT в Украйна

Страната ни се представя с национален щанд с площ от 100 кв.м.

По материала работи: Пламен Янков
Община Варна участва на международното туристическо изложение UITT в Украйна

От днес до 31 март 2017 г. България ще участва на международното туристическо изложение UITT в Киев, Украйна. Страната ни се представя с национален щанд с увеличена площ от 100 кв.м. Освен Министерство на туризма, като основен организатор на българския щанд, участие ще вземат девет туроператори и туристически агенции и община Варна.

 

Анимационната програма ще бъде разделена на три части: българска шевица и бродерия, дегустация на български сладка, като професионален сладкар ще демонстрира на живо как те могат да се използват за украса на торти и други продукти. Момиче в народна носия ще плете на място и ще подарява на посетителите традиционните мартенички. Предвидена е и танцова група от 5 участника, която ще изпълнява традиционни български танци. Гостите ще бъдат посрещани с българска погача/сол, чубрица и мед/. На щанда ще се правят презентации на български вина от сомелиер на руски език и дегустации на традиционни български специалитети – баница, сирене, луканка, мед и др.

 

Украйна е генериращ пазар за България, като за периода януари – декември 2016 г. броят на туристите е бил 265 712 души, което е ръст от 10% спрямо същия период през 2015 г.

 

UITT е най-голямото туристическо изложение в Украйна. Изложението се провежда от 1994 година и това е 23-тото му издание. То е предназначено за професионалисти, а в последните два дни и за масова публика. През 2016 година в него участваха над 248 фирми от 28 страни, а броят на посетителите беше близо 16 000 души.

Коментари

Новини Варна