IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
15:07 | 19 април 2017
Обновен: 20:30 | 22 април 2024

Във Варна стартира кампания за превенция на трафика на хора

„Закъде пътуваш?“ ще продължи до 31 май

По материала работи: Пламен Янков
Във Варна стартира кампания за превенция на трафика на хора

За поредна година във Варна ще се проведе кампания за превенция на трафика на хора, с цел трудова експлоатация – „Закъде пътуваш?“. Организатори са дирекция „Превенции“, местната и националната комисии за борба с трафика на хора, в партньорство с „Бюрото по труда“, седем варненски гимназии и четири висши учебни заведения.

 

В периода 24 – 28 април в гимназиите - партньори са предвидени обучителни сесии по метода „връстници обучават връстници“; ролеви игри – симулации на ситуации; разяснителни кампании в междучасията с раздаване на информационни материали. Обучения и дискусии за рисковете от трудова експлоатация и начините за справяне с тях ще получат и студентите. Материали от кампанията, с цел поставянето им на видно място, ще се предоставят на служителите от дирекция „Бюро по труда“ – Варна, летището и пристанището. Кампанията продължава до 31-ви май.

Коментари

Новини Варна