IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
16:19 | 26 април 2017
Обновен: 20:32 | 22 април 2024

Закриват Медицинския център на Тубдиспансера

Мотивите са, че в него не се извършва никаква дейност от години

По материала работи: Пламен Янков
Закриват Медицинския център на Тубдиспансера

Медицинският център(МЦ) на Тубдиспансера във Варна да бъде закрит. Това реши комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна. Предложението бе на управителя на Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания доц. д-р Христо Ганчев. Мотивите бяха, че МЦ не работи от години, тъй като назначените в него лекари са напуснали и никой не е пожелал да започне на тяхното място. Ще припомним, че самото звено бе създадено през 2011 г. в рамките на оздравителна програма с цел да печели пари от клинични пътеки от НЗОК, което така и не се получи.

 

Комисията разгледа също искането на Специализираната очна болница за отпускането на 36 000 лв. за нов ултразвуков апарат. Оборудването е  крайно необходимо на лечебното заведение, за да сключи договор с НЗОК. Съветниците одобриха предложението и го препратиха към комисията по финанси и бюджет към Общинския съвет. 

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари

Новини Варна