IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
12:18 | 19 май 2017
Обновен: 20:32 | 22 април 2024

До 20 май се подават заявления за детските градини във Варна

Резултатите от първо класиране ще бъдат публикувани в раздел „Класирания“ в 10 ч. на 31 май

По материала работи: Борис Проданов
До 20 май се подават заявления за детските градини във Варна

В 17ч. на 20 май електронната система за прием в яслените групи и в първа група на детските градини във Варна ще бъде затворена за регистрации и редакции на заявления. Резултатите от първо класиране ще бъдат публикувани в раздел „Класирания“ в 10 ч. на 31-ви май, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“. Оттам припомнят, че класирането се извършва по постоянен адрес в административния район на родителя, регистрирал заявлението за прием. Задължителни условия са още - постоянен адрес в община Варна, работещ родител или регистриран в Бюрото по труда с платена борса, липсата на задължения по чл.87, ал.6 от ДОПК и непрекъснатите здравноосигурителни права. Ако родителят, регистрирал заявлението, не е отбелязал някое от задължителните условия, детето му няма да участва в класирането. Той ще има възможност да се регистрира в системата след 1 юли при наличие на свободни места.
 
Всички вписани данни и избрани допълнителни предимства се доказват при потвърждаване на приема в детската градина. Проверката за липса на задължения по чл.87, ал.6 от ДОПК и непрекъснати здравноосигурителни права ще се извършва онлайн служебно от директорите на детските градини, в присъствието на родителя. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано, отпада от приема, губи регистрационния си номер и може да участва в следващи класирания с нов регистрационен номер и ново заявление.


От дирекция ОМД призовават родителите да проверят регистрираните данни в заявленията през потребителския си профил (Вход в системата) на публичния сайт за прием: https://dg.varna.bg преди затварянето й на 20.05.2017г.

Коментари

Новини Варна