IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
18:03 | 19 май 2017
Обновен: 06:40 | 28 март 2024

Учредиха нова регионална туристическа организация

Иван Портних маркира две основни задачи, които трябва да бъдат решени - борбата с шума в курортните комплекси и свлачищата

По материала работи: Борис Проданов
Учредиха нова регионална туристическа организация

Организация за управление на Варненски Черноморски туристически регион бе учредена днес. В работната среща, която се проведе в областната управа, се включи и кметът на Варна Иван Портних. "Това е добра перспектива за региона – както за утвърждаване на регионалния туристически продукт, така и за привличане на повече средства по национални и европейски програми. Голяма стъпка в тази посока бе и привличането за временна заетост на чуждестранни граждани. Това беше ключово за обезпечаването на туристическия сезон", каза кметът на Варна.


По-късно той се включи среща с бранша на тема "Конкурентоспособност на българския туризъм - възможност за удължаване на сезон лято 2017". В пряк диалог между представители на изпълнителната, местната, законодателната власт и бизнеса бяха обсъдени възможностите за увеличаване броя на туристите и налагането на България и Варна като атрактивна дестинация. В разговорите участваха и кметовете на общините Бяла, Аврен, генералният консул на Руската Федерация във Варна, представители на МВР, на летище Варна, пристанище Варна.


Иван Портних маркира две задачи, които трябва да бъдат решени - борбата с шума в курортните комплекси и свлачищата. "Необходима е спешна подкрепа от държавата, защото общината няма как сама да се справи с този наболял проблем", каза той. Кметът на Варна подчерта, че е голям пробив откриването на нови 10 въздушни дестинации до Варна на различни авиокомпании. Той настоя за законодателни промени, свързани с даване на повече правомощия на общините за управление на минералните извори. "Ние инициирахме законодателна инициатива в рамките на предходния парламент, за съжаление обаче, не стигна времето да бъде финализирана. Надявам се това да стане факт сега", каза той.

 

Още по темата: Командироват още 141 полицаи по варненските курорти

Коментари

Новини Варна