IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
15:55 | 31 май 2017
Обновен: 20:32 | 22 април 2024

Тръгва кампания „За още едно дете“

Инициативата ще обхване различни образователни, медицински и културни институции

По материала работи: Пламен Янков
Тръгва кампания „За още едно дете“

Информационна кампания за популяризиране на донорството на репродуктивен материал под надслов „За още едно дете“ започва във Варна и региона. Инициативата е на общината и няколко неправителствени организации. Тя ще обхване различни образователни, медицински и културни институции –учебни заведения, университети и други, където ще се организират лекции, информационни срещи, консултации, благотворителни базари.

 

Първите заявили участие да се включат са МБАЛ „Надежда“ – София, с екипа на д-р Георги Стаменов, и МЦ „Св. Иван Рилски“ – Тутракан, с екипа на д-р Любомир Бойчев – водещи специалисти по репродуктивна медицина.

 

Както е известно, община Варна е една от първите в България, която създаде фонд „Инвитро“. С него се подпомагат финансово двойки с репродуктивни проблеми, които използват донорски материал.

 

От утре до 4 юни от 10 ч. до 20 ч. на входа на Морската градина ще се проведе традиционният благотворителният базар на Фондация „Искам бебе“, която е сред партньорите на общината. Инициативата се провежда за четвърта поредна година, като целта е подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Със събраните през 2016 г. средства едно семейство от Варна се сдоби вече със свое бебе.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна