IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
16:31 | 5 юли 2017
Обновен: 11:29 | 28 март 2024

Приемат правилник за работата на общинския консултативен младежки съвет

По материала работи: Пламен Янков
Приемат правилник за работата на общинския консултативен младежки съвет

На своето заседание постоянната комисия по младежки дейности спорт към Общинския съвет във Варна прие правилник за организацията и дейността на Общински консултативен съвет по въпросите на младежта. Това е обществен орган, който ще подпомага работата на кмета в тази сфера. В него ще участват представители на всички младежки групи и формирования в общината. Идеята е техният глас да се чуе при взимането на важни решения, обясни Лилия Христова, шеф на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Основната задача на съвета е да изработи общинска програма за младежта.

 

Правилникът осигурява възможност за участие на младите хора в обсъждането на въпроси, свързани с младежката политика и по-широка обществена информираност и прозрачност при разпределение на публичните средства. Дейността на съвета ще се ръководи от кмета на общината, а админстративното обслужване е поверено на дирекция „Образование и младежки дейности“.

 

На своето заседание комисията одобри и сключването на договор между общината и сдружение „Варна – Европейска младежка столица“ за финансиране на младежкия фестивал „Фън сити+“. Парите са в размер на 110 000 лв. Те трябва да бъдат одобрени и от комисията по бюджет и финанси.

 

Фестът ще се проведе от 30 август до 3 септември в района на морска гара и ще включва отново музика, танци и спорт. През т.г. се очакват и повече участници от чужбина, стана ясно още на заседанието.  

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари

Новини Варна