IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
12:05 | 6 юли 2017
Обновен: 20:33 | 22 април 2024

Стартира процедура за изграждане на „детелина” на „Хемус” край Игнатиево

Инфраструктурното съоръжение ще осигурява бърза връзка от магистралата към Добрич и курортите

По материала работи: Пламен Янков
Стартира процедура за изграждане на „детелина” на „Хемус” край Игнатиево

Стартира процедура за изграждане на кръстовище тип „детелина” на магистрала "Хемус" край Игнатиево. Това съобщи кметът на Варна в официалния си профил във Фейсбук. 

 

Инфраструктурното съоръжение ще осигурява бърза връзка от магистралата към Добрич и курортите и ще изведе голяма част от автомобилния трафик, който сега минава през центъра на Варна. Същевременно така се осигурява връзка с крайезерния път и пристанищата - това дава възможност тежките камиони да се отклоняват край Игнатиево и да не влизат в града.

 

Пътното съоръжение ще гарантира по-добра логистика за терени, предвидени за инвестиции, част от "Зона за иновации и развитие Варна". Започната е и процедура за изграждане на качване на магистралата от бул."Атанас Москов" - така трафика на тежки камиони няма да затруднява движението по бул."Република". За реализацията на тези проекти се работи заедно кмета на Аксаково Атанас Стоилов и министъра на МРРБ Николай Нанков.

Коментари

Новини Варна