IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
17:33 | 10 юли 2017
Обновен: 20:34 | 22 април 2024

Временно преустановяват дейността на една кухня за деца

Причината - предстоящ мащабен ремонт на СУ „П.К.Яворов“

По материала работи: Слав Велев
Временно преустановяват дейността на една кухня за деца

Обядът за децата, ползващи услугите на общинската детска кухня във Варна, временно ще се приготвя в две кухни майки. Третата ще преустанови за известен период дейността си заради предстоящ ремонт на СУ „П.К.Яворов“, в което е  настанена кухнята.

 

Общинските съветници от ПК „Собственост и стопанство“ дадоха на заседание съгласието си да се прекрати договорът между Община Варна и общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“, на базата на който кухнята ползваше училищните помещения. Окончателното решение трябва да бъде взето на общинска сесия.

 

Училището е едно от десетте обекта, включени в проекта „Модернизация на образователната инфраструктура“. Общата стойност на проекта е над 16,3 млн. лева, а продължителността му е 30 месеца – до 19.06.2019 г.

 

Кухнята в СУ „П.К. Яворов“ осигурява обяд за децата в ж.к. „Владислав Варненчик“, „Възраждане“, „Младост“ и с. Тополи. От предприятието „Комплекс за детско хранене“ уверяват, че ще създадат необходимата организация, за да няма проблеми в доставянето на храна по разливочните пунктове в тези райони.

 

В трите кухни майки се приготвя обяд за 2 500 малчугани. Варна е единственият град, в който услугата се предлага и през уикенда.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна