IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
10:51 | 14 юли 2017
Обновен: 19:45 | 25 април 2024

Заработи новата автоматизирана система за контрол на отпадъци на ул. „Девня“

Целта е да се осигури по-прецизен контрол и отчетност на сметопочистващите фирми

По материала работи: Пламен Янков
Заработи новата автоматизирана система за контрол на отпадъци на ул. „Девня“

Новата автоматизирана система за контрол на отпадъци на ул. "Девня" заработи ефективно. Това написа във Фейсбус профила си кметът на Варна Иван Портних. Целта е да се осигури по-прецизен контрол и отчетност на сметопочистващите фирми. Системата се използва 24 часа, 7 дни в седмицата, без наличие на оператор. Тя разполага с електронна везна, като специализираните автомобили на сметопочистващите фирми преди насочване към Регионалното депо в с. Въглен или към завода за преработка на боклук в с. Езерово, преминават за контролно измерване на количеството отпадък.

 

 

За всяко измерване терминалът за регистриране автоматично издава бележка на водача на МПС, с информация за дата и час на претеглянето, регистрационен номер на автомобила, изчислено чисто тегло на товара (нето/тон). Осигурена е възможност за онлайн предаване на данните към външна система за контрол в сградата на Община Варна. Достъпът до автоматизираната система за измерване на МПС става чрез безконтактна карта, индивидуална за всяко превозно средство. Предстои и пускането на системата за контрол в реално време на движението на специализираните сметопочистващи автомобили.

 

Коментари

Новини Варна