IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
17:10 | 24 юли 2017
Обновен: 00:28 | 19 април 2024

Бразилия се интересува от газовия хъб край Варна

По материала работи: Слав Велев
Снимка: LIVE.VARNA.bg

Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна, се срещна днес с посланика на Бразилия в България Н.Пр. Ана Мария Сампайо Фернандес, която гостува в морската столица по повод седмицата на бразилското кино. Събитието започва на 22-ри юли във Фестивалния и конгресен център, като достъпът е безплатен. 

 

По време на разговорите в Община Варна бяха обсъдени възможностите за по-активно сътрудничество в сферите на културата, образованието, бизнес контактите. „Ако проявите интерес , посолството ще направи проучване за бразилски град със сходни характеристики на Варна, въпреки че трудно ще открием град с такова многообразие от култура, туризъм, древна история, пристанища и университети като Вашия“, каза Н. Пр. г-жа Фернандес. Зам.-кметът Христо Иванов сподели, че общината е отворена за нови възможности за международно сътрудничество. Сред важните теми, повдигнати от посланика на Бразилия, бяха инициативата на Китай - "Един пояс - един път", перспективите за развитие на газовия хъб край Варна и възможностите за развитие на енергийни проекти в региона.

Коментари

Новини Варна