IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
10:26 | 13 септември 2017
Обновен: 00:40 | 19 април 2024

Училища във Варна посрещат 15 септември с нова спортна база

Пилотната програма се реализира в 10 учебни заведения

По материала работи: Борис Проданов
Училища във Варна посрещат 15 септември с нова спортна база

С нова спортна база ще посрещнат първия учебен ден част от училищата във Варна. Пилотната програма за изграждане на нови спортни площадки в училищните дворове засега се реализира в 10 учебни заведения. До момента официално бяха открити площадките в ОУ "Ангел Кънчев" и ОУ "Христо Ботев" в Аспарухово. Амбицията е поетапно това да стане факт за всички училища, подобно на 230-те детски площадки, които бяха изградени в целия град, съобщиха от пресслужбата на общината.


Новата многофункционална спортна площадка в двора Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Захари Стоянов“ също е готова. Модерното съоръжение е с площ 411 кв.м. , височина около 5,5 метра и ще бъде използвано целогодишно, с цел осигуряване на качествен учебeн процес по физическо възпитание и спорт. Новата база е с възможности за тренировки по волейбол, баскетбол, бадминтон на децата от двете училища, които в момента ползват един физкултурен салон.

 

Още по темата: Обновяват във Варна пешеходни пътеки около училища и градини

Коментари

Новини Варна